Biskupský chlebíček se sušeným ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g másla
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru (dávám méně)
- 40 g vlašských ořechů
- 4 vejce
- 50 ml rumu
- 60 g rozinek
- 70 g ostatního sušeného ovoce - např. meruňky, švestky, třešně.
- čerstvá citronová a pomerančová kůra
- 1 prášek do pečiva (13 g)
- 1 vanilkový cukr
- 70 ml podmáslí nebo mléka
- špetka soli
- mouka a trochu másla na vymazání a vysypání formy
- 100 g čokolády nebo čokoládové polevy
Postup Biskupský chlebíček se sušeným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny musí být v pokojové teplotě.
Máslo, sůl a oba cukry ušleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáme postupně celá vejce a přilijeme rum.
Mouku posejeme s práškem do pečiva. Přidáme sekané ořechy a pokrájené sušené ovoce i rozinky, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru.
Sypkou a máslovou směs smícháme a přimícháme podmáslí.
Vše nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě při 160°C asi 50-60 minut.
Upečený moučník (poznáme podle špejle - po vytažení je suchá) necháme vychladnout na mřížce a polijeme rozehřátou čokoládou.