Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 venkovský špekáček – 180 g
240 g růžičkové kapusty
3-4 stroužky česneku
3 lžíce krájených rajčat z konzervy
2 lžíce olivového oleje
kousek másla
chilli vločky - mleté
sůl
černý pepř – mletý
100 ml zeleninového vývaru
120 g penne

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit penne v osolené vodě podle návodu. Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.

  2. Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku, dáme kousek másla a restujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začne být opečená. Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme.

  3. Ke kapustě vrátíme opečený špekáček. Přidáme nasekaná rajčata. Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut.

  4. Podáváme s penne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!