Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 venkovský špekáček – 180 g
- 240 g růžičkové kapusty
- 3-4 stroužky česneku
- 3 lžíce krájených rajčat z konzervy
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek másla
- chilli vločky - mleté
- sůl
- černý pepř – mletý
- 100 ml zeleninového vývaru
- 120 g penne
Postup Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit penne v osolené vodě podle návodu. Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.
Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku, dáme kousek másla a restujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začne být opečená. Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme.
Ke kapustě vrátíme opečený špekáček. Přidáme nasekaná rajčata. Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut.
Podáváme s penne.