Vepřové plátky na medvědím česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta
- 4 pl nakrájeného medvědího česneku
- 2 kl koření zlaté prase
- 3 cibule
- 100 ml oleje + 1pl
- 1/2l zelinového vývaru
- pepř
- sůl
- hladká mouka na obalení masa
Postup Vepřové plátky na medvědím česneku
Postup přípravy receptu
-
Kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
100 ml oleje, koření a česnek smícháme a do marinády naložíme nachystané plátky masa. Uložíme do lednice, nejlépe do druhého dne.
Na 1pl oleje osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky.
Maso obalíme v mouce, dáme na cibulku a z obou stran opečeme, přidáme zbytek marinády, podlejeme vývarem a dusíme až je maso hotové.
Podle chuti dosolíme a dopepříme.