Vepřové plátky na medvědím česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta
4 pl nakrájeného medvědího česneku
2 kl koření zlaté prase
3 cibule
100 ml oleje + 1pl
1/2l zelinového vývaru
pepř
sůl
hladká mouka na obalení masa

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. 100 ml oleje, koření a česnek smícháme a do marinády naložíme nachystané plátky masa. Uložíme do lednice, nejlépe do druhého dne.

  3. Na 1pl oleje osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky.

  4. Maso obalíme v mouce, dáme na cibulku a z obou stran opečeme, přidáme zbytek marinády, podlejeme vývarem a dusíme až je maso hotové.

  5. Podle chuti dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!