Sekaná se smetanou, bez strouhanky a mouky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
koření Domácí sekaná
sůl
pepř
1 vajíčko, ale nemusí být
4 stroužky česneku
vegeta místo soli, tak 1 lžička
3/4 kelímku smetany ke šlehání
kmín na posypání sekané

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, nejlépe doma namleté, dáme do misky. Přidáme koření, utřený česnek, vajíčko a smetanu a pořádně promícháme. Dáme nejméně na hodinu odpočinout do lednice.

  2. Z odleželého masa vytvarujeme šišku. Můžeme ji naplnit párkem, popřípadě zeleninou pro barevnost. Mokrýma rukama ji uhladíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Během pečení podléváme výpekem. Pečeme cca 50 minut, do zlaté barvy sekané.

  3. Jako příloha se hodí bramborová kaše, chleba, nebo různá zelenina, kterou si podle chuti upravíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!