Krémešový tunel
Recepty, MoučníkySuroviny
- listové těsto
- 1/2 l mléka
- 1 Zlatý klas (krémový prášek)
- 1 PL hladké mouky
- 40 g máslo
- 50 g práškového cukru
- 2 PL rumu
- Poleva:
- 1 PL Cera
- 50 g čokolády na vaření
Postup Krémešový tunel
Postup přípravy receptu
-
Lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na pásy dlhé asi 17 cm a široké 2,5 cm, ukladáme jeden vedla druhého do formy srnčí chrbát tak, aby prečnievalo cez ňu (vid. foto) a dáme upiecť do ružova, upečieme si aj 11 cm plát na zakrytie tunela.
Krém: Do pol litra mlieka zavaríme zlatý klas a 1 pl hl. múky, kašu miešame do vychladnutia, ešte do letného zamiešame vyšlahané maslo s cukrom a 2 pl rumu, krémom naplníme upečené tunelové pláty a zrežeme prečnievajúce konce cez formu a zakryjeme, necháme stuhnúť v chlade, potom vyklopíme z formy, popíšeme čokoládou rozpustenou v cere, krájame po rebrách, takže sa nám to neláme.