Bábovka mramorová se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g krystalového cukru
- 4 vejce
- 1 hrnek (větší) oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku šlehačky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- trochu rumu
- 2 lžíce kakaa
Postup Bábovka mramorová se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Cukr a vanilkový cukr smícháme do pěny se žloutky. Přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva, pak mléko se šlehačkou, citronovou kůru a rum.
Do vyšlehaného těsta zlehka přimícháme sníh z bílků. Do poloviny těsta dáme kakao. Pečeme v horkovzdušné troubě cca 50 minut na 150°C.