Lehký letní salát s kuřecím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 3 ks kuřecí prsa
- olej
- 1 konzerva sterilovaný hrášek
- 1 pórek
- salátová okurka
- 1 lžička papriková vegeta
- 2 ks paprika
- mletý černý pepř
- 1/2 hlávky pekingského zelí
- 1 lžička sůl
- 1 konzerva sterilovaná kukuřice
- 4 ks rajče
- francouzský dresink
- příloha
- máslo
- 4-8 plátků pečiva
Postup Lehký letní salát s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme vnitřků.
Čínské zelí a papriky nakrájíme na nudličky, okurku a rajčata na kousky.
Pokrájené klademe postupně na talíře zelí, papriky, rajčata, okurku, posypeme sterilovaný hráškem a kukuřicí.
Salát opepříme a osolíme.
Maso opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky.
Prudce osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem.
Okořeníme paprikovou vegetou a solí.
Ještě horké maso poklademe na připravenou zeleninu, dozdobíme kolečky pórku.
Hotový salát polijeme podle chuti francouzským nebo farmářským dresinkem.
V topinkovači opečeme pečivo, pomažeme máslem a podáváme s připraveným salátem s kuřecím masem.