Lehký letní salát s kuřecím masem

Recepty, Saláty

Suroviny

3 ks kuřecí prsa
olej
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 pórek
salátová okurka
1 lžička papriková vegeta
2 ks paprika
mletý černý pepř
1/2 hlávky pekingského zelí
1 lžička sůl
1 konzerva sterilovaná kukuřice
4 ks rajče
francouzský dresink
příloha
máslo
4-8 plátků pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme vnitřků.

  2. Čínské zelí a papriky nakrájíme na nudličky, okurku a rajčata na kousky.

  3. Pokrájené klademe postupně na talíře zelí, papriky, rajčata, okurku, posypeme sterilovaný hráškem a kukuřicí.

  4. Salát opepříme a osolíme.

  5. Maso opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky.

  6. Prudce osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem.

  7. Okořeníme paprikovou vegetou a solí.

  8. Ještě horké maso poklademe na připravenou zeleninu, dozdobíme kolečky pórku.

  9. Hotový salát polijeme podle chuti francouzským nebo farmářským dresinkem.

  10. V topinkovači opečeme pečivo, pomažeme máslem a podáváme s připraveným salátem s kuřecím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!