Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 60 g másla
- hrstička čerstvě nasekané petrželky
- 2 jemně nasekané snítky estragonu
- 2 podrcené stroužky česneku
- lžička citronové šťávy z 1 citrónu
- 3 vejce
- strouhanka
- olej
- pepř
- sůl
Postup Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo smícháme s petrželkou, estragonem, česnekem, citrónovou šťávou a vydatně osolíme a opepříme.
Vytvoříme z něj váleček pomocí potravinové fólie a uložíme na 15 minut do mrazáku.
Mezitím připravíme maso - z řízků odkrojíme malá filátka a uschováme na případné záplatování.
Poté řízky rozkrojíme po šířce tak, jako bychom chtěli udělat kapsu. Osolíme a opepříme.
Ztuhlé máslo rozkrojíme podélně na čtvrtiny, do každé kapsy vložíme jednu část a okraje masa sklepneme paličkou. V případě nechtěného proříznutí masa použijeme mírně rozklepané filátko coby záplatu.
aso namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Přendáme do pekáčku a pečeme při 200°C asi 20 minut. Podáváme s citrónem a různě upravenými bramborami.