Koláč z kaše s tvarohem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
50 g rýžové krupičky
50 g jemně mleté ovesných vloček
500 ml mléka
lžíce pudinkového prášku
lžíce medu
30 g vlašských ořechů
Náplň:
500 g měkkého polotučného tvarohu
3 vejce
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hnědého cukru
mražené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, pudinkového prášku, vloček a krupičky uvařte kaši a oslaďte ji medem. Kaše by neměla být úplně tuhá, měla by být ale uvařená dohusta.

  2. Přimíchejte do ní mleté ořechy a rozetřete do koláčové formy na pečící papír.

  3. Dejte těsto péci na 180°C asi na 15 minut a mezitím si připravte náplň.

  4. Smíchejte tvaroh, žloutky, cukr, přidejte ušlehaný sníh z bílků. Můžete přidat i šťávu z rozmrzlého ovoce.

  5. Natřete na rozpečený koláč (pod tvaroh můžete nadrobit sušenky), nasypte ovoce a pečte ještě asi 30 minut, pak nechte vychladnout a můžete podávat.

  6. Pokud použijete tvaroh z vaničky a drobné ovoce a náplň se vám bude jevit příliš řídká, nechte ji chvíli na koláči zapéci a teprve pak přidejte ovoce. Zabráníte tím tomu, že se vám úplně nepropadne do tvarohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!