Růžový řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 150 g cukru
- 3 jahodové pudinky
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 1/4 kg másla
- 100 g cukru
- 50 g tuku (hera)
- kakao
- 50 g hladké mouky
- 1/4 l mléka
- Čokoládová poleva:
- čokoláda na vaření
- tuk
- piškoty
- rum
- silná káva
- marmeláda (nějaká červená)
Postup Růžový řez
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme společně vejce s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, pudinky a upečeme na 200 °C (horkovzduch).
Během pečení si uvaříme z cukru, tuku, kakaa, hladké mouky a mléka bešamel - po vychladnutí do bešamelu zašleháme máslo.
Upečený piškot potřeme marmeládou a poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem. Dále na piškoty rozetřeme bešamel a poté už jen zalijeme čokoládovou polevou.