Pytlácký králík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Marináda:
2 lžíce oleje
tymián
mletý bílý pepř
2 stroužky česneku
petrželka
1 králík
hladká mouka
cibule
čerstvé houby
brambory na čtvrtky
plátky slaniny
vývar (i z kostky)
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladnu přes noc.

  2. Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného pekáčku, posypeme cibulí, plátky hub, bramborami a poklademe slaninou.

  3. Pečeme přikryté asi 1/2 hodiny, pak podlijeme vývarem smíchaným se smetanou a pečeme, dokud se tekutina nevsákne.

  4. Ke konci odkryjeme, aby se opekla slanina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!