Pytlácký králík
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- tymián
- mletý bílý pepř
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- 1 králík
- hladká mouka
- cibule
- čerstvé houby
- brambory na čtvrtky
- plátky slaniny
- vývar (i z kostky)
- smetana
Postup Pytlácký králík
Postup přípravy receptu
-
Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladnu přes noc.
Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného pekáčku, posypeme cibulí, plátky hub, bramborami a poklademe slaninou.
Pečeme přikryté asi 1/2 hodiny, pak podlijeme vývarem smíchaným se smetanou a pečeme, dokud se tekutina nevsákne.
Ke konci odkryjeme, aby se opekla slanina.