Roštěná s příchutí kávy

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1200 g hovězí roštěné
2 polévkové lžíce řepkového oleje
1,5 hrnku žampionů nakrájených na plátky
1/3 hrnku jarní cibulky
2 stroužky česneku
1,5 hrnku překapávané kávy
1 polévková lžíce grilovací či sladké chilli omáčky (lze vynechat)
1/2 kávové lžičky soli
1/2 kávové lžičky chilli
1/4 kávové lžičky pepře čerstvě namletého
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
1/3 hrnku studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda.

  2. Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, taktéž cibulku.

  3. Maso přendáme do PH. Do výpeku přidáme druhou PL oleje a orestujeme žampiony společně s cibulkou a prolisovaným česnekem.

  4. Pak přidáme kávu, chilli omáčku, sůl a podle chuti pepř a chilli. Necháme přejít varem a přelijeme s ní maso.

  5. Zapneme PH na st.1 na 8 hodin.

  6. Když je maso hotové vyndáme ho z omáčky a dáme do tepla.

  7. Přes sítko oddělíme žampiony od omáčky. Žampiony přidáme k masu.

  8. Ve vodě rozmícháme škrob a vmícháme do omáčky, provaříme a přidáme k masu se žampiony.

  9. Maso naporcujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!