Roštěná s příchutí kávy
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1200 g hovězí roštěné
- 2 polévkové lžíce řepkového oleje
- 1,5 hrnku žampionů nakrájených na plátky
- 1/3 hrnku jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1,5 hrnku překapávané kávy
- 1 polévková lžíce grilovací či sladké chilli omáčky (lze vynechat)
- 1/2 kávové lžičky soli
- 1/2 kávové lžičky chilli
- 1/4 kávové lžičky pepře čerstvě namletého
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1/3 hrnku studené vody
Postup Roštěná s příchutí kávy
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda.
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, taktéž cibulku.
Maso přendáme do PH. Do výpeku přidáme druhou PL oleje a orestujeme žampiony společně s cibulkou a prolisovaným česnekem.
Pak přidáme kávu, chilli omáčku, sůl a podle chuti pepř a chilli. Necháme přejít varem a přelijeme s ní maso.
Zapneme PH na st.1 na 8 hodin.
Když je maso hotové vyndáme ho z omáčky a dáme do tepla.
Přes sítko oddělíme žampiony od omáčky. Žampiony přidáme k masu.
Ve vodě rozmícháme škrob a vmícháme do omáčky, provaříme a přidáme k masu se žampiony.
Maso naporcujeme a podáváme.