Křupavý chlebík z hladké mouky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 3 sklenky vody (1 sklenka je 250 ml)
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 1 žloutek
- 1 lžička cukru krupice
- 2,5 lžičky soli
- 1000 g hladké mouky
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžičky celého kmínu
- 60 g droždí
Postup Křupavý chlebík z hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny, jak jdou po sobě, dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO - hnětení a kynutí bez pečení.
Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučený vál utvoříme pecen, který ještě necháme pod utěrkou na plechu a pečícím papíru nebo podložce dalších 20 minut kynout.
Pak povrch rozstřihneme nůžkami, potřeme vodou se solí a dáme do předehřáté trouby na 40 minut upéct. Nejprve 15 minut na 180 stupňů, pak ubereme na 160. Během pečení potíráme vodou se solí.
Po upečení chleba vytáhneme a dáme na mřížku odpařit. Chleba je krásně nadýchaný a voňavý. Já jsem dnes pekla na zkoušku jen z poloviční dávky, místo vody jsem použila kefír. Utvořila jsem 2 menší šišky a po vykynutí na plechu jsem pekla celkem 25 minut, 15 min. na 180 st. a 10 minut na 160 st. Byl to můj první pečený kynutý chleba, už nemáme nic.