Krkovice minutková, smetanová omáčka a těstoviny,,Paccheri Giganti“

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
1/2 brokolice
1 mrkev
1 stroužek česneku
4 sušená rajčata naložená v oleji
1 smetana
sůl
pepř bílý
olivový olej
1 lžička másla
250 g těstovin Paccheri Giganti
Na marinádu:
olivový olej
1 lžička papriky
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky, česnek prolisujeme a sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Maso umyjeme, osušíme a vložíme do marinády, připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme pár hodin, nebo do druhého dne uležet.

  3. Brokolici a mrkev dáme na pár minut povařit do osolené vody, aby zůstala křupavá a přendáme do ledové vody pro zachování barvy.

  4. Uvařené těstoviny, dle návodu na obale, pokapeme olivovým olejem, zamícháme a dáme zatím stranou do tepla.

  5. Plátky krkovice zprudka opékáme na rozpáleném oleji z každé strany 3-4 minuty (záleží na mase). Hotové necháme v teple odpočinout.

  6. Pár růžiček brokolice a mrkve dáme stranou na ozdobu a zbytek nasekáme na menší kousky.

  7. Do výpeku přidáme kousek másla (1 lžičku), necháme rozpustit se smetanou. Za stálého míchání necháme zredukovat na potřebnou hustotu. Osolíme, opepříme, přidáme brokolici s mrkví, rajčata, česnek, promícháme a již jen vše prohřejeme. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  8. Hotové servírujeme zdobené kousky brokolice a mrkve, popřípadě i jinou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!