Krkovice minutková, smetanová omáčka a těstoviny,,Paccheri Giganti“
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- 1/2 brokolice
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku
- 4 sušená rajčata naložená v oleji
- 1 smetana
- sůl
- pepř bílý
- olivový olej
- 1 lžička másla
- 250 g těstovin Paccheri Giganti
- Na marinádu:
- olivový olej
- 1 lžička papriky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup Krkovice minutková, smetanová omáčka a těstoviny,,Paccheri Giganti“
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky, česnek prolisujeme a sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky.
Maso umyjeme, osušíme a vložíme do marinády, připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme pár hodin, nebo do druhého dne uležet.
Brokolici a mrkev dáme na pár minut povařit do osolené vody, aby zůstala křupavá a přendáme do ledové vody pro zachování barvy.
Uvařené těstoviny, dle návodu na obale, pokapeme olivovým olejem, zamícháme a dáme zatím stranou do tepla.
Plátky krkovice zprudka opékáme na rozpáleném oleji z každé strany 3-4 minuty (záleží na mase). Hotové necháme v teple odpočinout.
Pár růžiček brokolice a mrkve dáme stranou na ozdobu a zbytek nasekáme na menší kousky.
Do výpeku přidáme kousek másla (1 lžičku), necháme rozpustit se smetanou. Za stálého míchání necháme zredukovat na potřebnou hustotu. Osolíme, opepříme, přidáme brokolici s mrkví, rajčata, česnek, promícháme a již jen vše prohřejeme. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Hotové servírujeme zdobené kousky brokolice a mrkve, popřípadě i jinou zeleninou.