Smetanový fenykl s kapkou orientu
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- hlíza fenyklu
- 2 šalotky nebo jedna červená cibule
- 2 lžíce másla
- 1/2 dcl suchého bílého vína
- špetka semínek koriandru drcených
- lžička ostrého curry
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- obdélník taveného sýra
- 1 dcl smetany na vaření
- hladkolistá petržel
- lžíce parmazánu strouhaného
Postup Smetanový fenykl s kapkou orientu
Postup přípravy receptu
-
Na másle necháme zesklovatět cibuli překrájenou na céčka. Přihodíme na kousky nakrájený (samozřejmě očištěný) fenykl.
Chvíli společně restujeme, přidáme kukumu a curry, po chvíli zalijeme vínem, které necháme odpařit, přihodíme koriandr, sýr a vmícháme smetanu. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude tak akorát hustá. Ale zase ne příliš dlouho, fenykl by měl být tak akorát.. al dente.
Na závěr posypeme nasekanou petrželovou natí. Na talíři přistrouhneme parmazánové hoblinky.