Zelený salát s paprikovým dresinkem

Recepty, Saláty

Suroviny

Ledový salát
římský nebo hlávkový salát (nebo jiné listové saláty)
řapíkatý celer
fenykl
jarní cibulky
na ozdobu cherry rajčátka (nemusí být)
Na dresink:
kysaná smetana light nebo bílý jogurt
papriková pasta
olivový olej
sůl
já přidala ještě koření Salát pikant od Antonína (směs sušené zeleniny) - velmi dobrá

Postup přípravy receptu

  1. Saláty si pokrájíme nebo natrháme, jak je kdo zvyklý.

  2. Já používám keramické nože, takže se žádné vitamíny stykem s kovem neztrácí (i když nevím, zda to je vůbec pravda).

  3. Fenykl a řapíky celeru nakrájíme na tenké proužky a cibulku na kolečka. Vše promícháme a můžeme přidát cherry rajčátka.

  4. Na zálivku si vymícháme kysanou smetanu nebo jogurt s paprikovou pastou a olivovým olejem, osolíme, ochutíme kořením a přidáme k salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!