Panenka v sýrovém těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
sůl
100 g uzeného sýra cihly
1 vejce
mletý bílý pepř
50 ml mléka
100 ml bílého vína
cca 100 g hladké mouky
polohrubá mouka k obalení
olej
přepuštěné máslo ke smažení v poměru 1:1

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku, zvolna smažíme z obou stran a po usmažení necháme okapat na ubrousku.

  2. Sýrové těstíčko: Vajíčko rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme a postupně zašleháváme hladkou mouku s vínem do požadované konzistence. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, promícháme a těstíčko máme připravené k použití.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!