Panenka v sýrovém těstíčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová panenka
- sůl
- 100 g uzeného sýra cihly
- 1 vejce
- mletý bílý pepř
- 50 ml mléka
- 100 ml bílého vína
- cca 100 g hladké mouky
- polohrubá mouka k obalení
- olej
- přepuštěné máslo ke smažení v poměru 1:1
Postup Panenka v sýrovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku, zvolna smažíme z obou stran a po usmažení necháme okapat na ubrousku.
Sýrové těstíčko: Vajíčko rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme a postupně zašleháváme hladkou mouku s vínem do požadované konzistence. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, promícháme a těstíčko máme připravené k použití.