Zapečený pangasius s brambory a cotagge sýrem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 400 g Pangase
- 200 g Cottage sýru
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g fazolek (množství dle chuti)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- oregano dle chuti
- brambory (kolik kdo chce)
- sůl
- mletá sladká paprika (gyros koření)
- voda na podlití
Postup Zapečený pangasius s brambory a cotagge sýrem
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče položím oloupané nakrájené brambory na kolečka, nasypu fazolky, posolím, posypu česnekem a cibulí vše pokrájím na plátky.
Na to pokladu kousky pangase,podliju asi 2-3dl vody, zakryji a dám péct asi na 30 minut – aby brambory byly skoro hotové.
Mezitím si připravím z jogurtu a cottage sýru, oregana,pažitky, soli, mleté sladké papriky(když dělám pro malé děti) nebo gyrosu (pro dospělé) marinádu.
Skoro upečený pokrm vytáhnu z trouby a naliji marinádu, vrátím zpět do trouby a odkryté nechám zapéct.
Někdy nastrouhám do marinády uzený sýr a trochu rozdrcených chilli papriček.