Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- 4 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- sušený rozmarýn
- kremžská hořčice
- pár kapek worchesterské omáčky
- kmín
- sádlo(nebo olej)
- sůl
Postup Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku vcelku si opláchneme a vysušíme, celou kolem dokola osolíme a necháme odpočinout po dobu, než si rozkrájíme cibule na měsíčky, česnek na plátky. Pekáč si vytřeme sádlem (olejem), nasypeme připravenou cibuli s česnekem, na krkovičku pak nasypeme dost rozmarýnu, pocákneme worcesterskou omáčkou a celou krkovičku potřeme kremžskou hořčicí, podlijeme vodou a dáme přikryté péct. Asi po 45 minutách výpekem polijeme maso a zase podlijeme. Po 80-ti minutách si do vody rozpustíme instantní jíšku, nebo solamyl a až polijeme opět maso výpekem, podlijeme zahušťovací vodou, kterou jsme si připravili. Dáme zpátky do trouby a dopečeme 15 minut už odkryté.