Kynuté slané muffiny po italsku
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 ml mléka
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 550 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička cukru
- hrst čerstvé bazalky (nebo lžička sušené)
- 125 g Mozzarelly
- 10 černých naložených oliv
- sušená rajčata naložená v oleji
- vejce
- strouhaný Čedar na posypání
Postup Kynuté slané muffiny po italsku
Postup přípravy receptu
-
Rajčata slijeme a necháme okapat, slitý olej použijeme na zadělání těsta.
Do domácí pekárny vložíme suroviny v daném pořadí (zatím pouze po cukr) a zapneme program těsto.
Okapaná rajčata, olivy a mozzarellu nakrájíme na větší kousky, bazalku překrájíme a vše po zaznění signálu přidáme k těstu. Společně necháme nakynout.
Do důlků v plechu na muffinky kápneme trochu oleje, troubu rozehřejeme na 180°C.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme kuličku a tu vložíme do připravených důlků na plechu.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem.
Vložíme do trouby, kterou ztlumíme na 160°C a pečeme cca 25-30 minut.