Tilápie v ořechové krustě
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z Tilápie
- 6 lžic strouhaných vlašských ořechů
- 6 lžice strouhanky z den starých rohlíků
- 4 lžíce másla
- 4 kousky másla nahoru na rybu
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 kávová lžička soli do ořechové směsi
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl na rybu
- 2 mladé cukety
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje na cuketu
- sůl
Postup Tilápie v ořechové krustě
Postup přípravy receptu
-
Jemně nastrouhané ořechy smícháme vidličkou se změklým máslem, strouhankou, solí a česnekem. Měla by vzniknout pevnější hmota, ze které lze rukou tvarovat slabší placičky.
Tilápii omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Z jedné strany lehce osolíme a vložíme na pekáček lehce potřený olivovým olejem. Na horní část ryby pokládáme ořechovou směs tak, aby jí byla celá pokryta a lehce přimáčkneme.
Nakonec na každou porci položíme plátek másla a vložím do trouby předehřáté a 190°C. Pečeme 40 minut, pak zapneme vrchní gril a po zčervenání ořechové krusty podáváme.
Cuketu nakrájíme na tenčí plátky a grilujeme nasucho na grilovací pánvi, potřeme olivovým olejem smíchaným s rozmačkaným česnekem a osolíme. Můžeme podávat s ořechovou remuládou, viz recept v poznámce.