Tilápie v ořechové krustě

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z Tilápie
6 lžic strouhaných vlašských ořechů
6 lžice strouhanky z den starých rohlíků
4 lžíce másla
4 kousky másla nahoru na rybu
1 lžíce sušeného česneku
1 kávová lžička soli do ořechové směsi
3 lžíce olivového oleje
sůl na rybu
2 mladé cukety
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje na cuketu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nastrouhané ořechy smícháme vidličkou se změklým máslem, strouhankou, solí a česnekem. Měla by vzniknout pevnější hmota, ze které lze rukou tvarovat slabší placičky.

  2. Tilápii omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Z jedné strany lehce osolíme a vložíme na pekáček lehce potřený olivovým olejem. Na horní část ryby pokládáme ořechovou směs tak, aby jí byla celá pokryta a lehce přimáčkneme.

  3. Nakonec na každou porci položíme plátek másla a vložím do trouby předehřáté a 190°C. Pečeme 40 minut, pak zapneme vrchní gril a po zčervenání ořechové krusty podáváme.

  4. Cuketu nakrájíme na tenčí plátky a grilujeme nasucho na grilovací pánvi, potřeme olivovým olejem smíchaným s rozmačkaným česnekem a osolíme. Můžeme podávat s ořechovou remuládou, viz recept v poznámce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!