Karamelová zmrzlina II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,25 hrnku cukru
- 2,25 hrnku šlehačky
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek mléka
- 3 velká vejce
Postup Karamelová zmrzlina II.
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme 1 hrnek cukru na střední teplotě, až bude rozpuštěný a začne se vařit přidáme 1 a 1/4 hrnku šlehačky, až se vše pořádně spojí, odstavíme. Přidáme sůl a vanilkový extrakt a necháme chladit.
Mezitím přivedeme k varu zbytek cukru, mléko a zbytek šlehačky.
Rozšleháme vajíčka a pomalu přidáváme půlku mlékové směsi, neustále mícháme. Tuto směs pak přidáme ke zbytku mléčné směsi a necháme ohřát (ale už nevaříme!). Vlijeme karamelovou směs a necháme zchladit.
Studené pak dáme do zmrzlinovače, jak jsme zvyklí.