Mléčná karamelová zmrzlina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 ml mléka
- 120-140 g cukru krupice
- 20 g vanilkového nebo karamelového pudinkového prášku (nebo Maizeny)
- 3 žloutky
Postup Mléčná karamelová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíku se silným dnem vsypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Zalijeme ho větší polovinou horkého mléka a karamel necháme mírně vařit, až se úplně rozpustí.
Ve zbytku, ale studeného mléka, důkladně rozšleháme žloutky a pudinkový prášek. Vlijeme ke karamelovému základu a za stálého míchání necháme pozvolna cca 2 minuty provařit. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pomůžeme si studenou vodní lázní a pak ještě necháme důkladněji vychladit v chladničce.
Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut. Ihned podáváme.