Domácí karamelová granola

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g ovesných vloček
2 lžíce karamelového Salka
ořechy dle libosti (vlašské, lískové, mandle...)
semínka dle libosti (chia, slunečnicové, lněné...)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte vločky, semínka, nasekané ořechy a karamelové Salko (můžete udělat i domácí karamel z cukru a másla či smetany).

  2. Dejte péct do trouby na plechu s pečícím papírem na 150°C cca. 15-20 min. Každých 5 min promíchejte, aby se na okrajích granola nepřipálila. Vytáhněte z trouby, jakmile bude granola krásně zlatavá.

  3. Do granoly můžete poté vmíchat jakékoliv ingredience navíc: sušené ovoce jako rozinky, brusinky, papayu, banán, moruši atd., kokosové plátky, nasekanou čokoládu, při pečení kakao, když ji chcete mít kakaovou... Také karamel můžete nahradit třeba medem, různými sirupy a podobně. Výborná je do tvarohu či jogurtu ráno na snídani s čerstvým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!