Zmrzlina s ovesnými vločkami
Recepty, Pro dětiSuroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g kysané smetany
- 3 lžíce medu na dochucení směsi
- 1 lžíce na pražení vloček
- 1 hrnek ovoce
- 150 g ovesných vloček (používám Emco)
- 2 lžíce řepkového oleje
Postup Zmrzlina s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pražené ovesné vločky: Med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky.
Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle.
Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem.
Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami.
V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.