Zmrzlina s ovesnými vločkami

Recepty, Pro děti

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
250 g kysané smetany
3 lžíce medu na dochucení směsi
1 lžíce na pražení vloček
1 hrnek ovoce
150 g ovesných vloček (používám Emco)
2 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pražené ovesné vločky: Med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky.

  2. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle.

  3. Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem.

  4. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami.

  5. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!