Udon nudle s hlívou ústřičnou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g udon nudlí
70 g sušených rajčat
1 větší cibule
2 stonky řapíkatého celeru
1 chilli paprička
3 stroužky česneku
400 g očištěné hlívy ústřičné
4 PL sezamového oleje
1/2 KL perníkového koření nebo Koření pěti vůní
5 PL sójové omáčky Tamari
1 PL tmavého třtinového cukru
250 g drcených konzervovaných rajčat
1 jarní cibulka
1 PL pražených sezamových semínek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nudle vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 12 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Sušená rajčata zalijte v misce 200 ml horké vody.

  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, celer nakrájejte na plátky, chilli papričku nadrobno, česnek na plátky a hlívu na kousky (použijte jen klobouk houby).

  3. Ve větší pánvi (nejlépe ve woku) rozpalte olej a opékejte na něm 2 minuty cibuli. Přisypte celer, opečte dozlatova, přidejte chilli papričku, česnek a hlívu, restujte 2–3 minuty a vmíchejte perníkové koření.

  4. Zalijte vodou ze sušených rajčat, sójovou omáčkou, přidejte na kousky nakrájená sušená rajčata, cukr a krátce povařte. Vlijte drcená rajčata, povařte je 5 minut, vmíchejte uvařené nudle a nasekanou jarní cibulku. Ozdobte sezamovými semínky. Chuť je velmi zajímavá, ale rodině chutnalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!