Udon nudle s hlívou ústřičnou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g udon nudlí
- 70 g sušených rajčat
- 1 větší cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 chilli paprička
- 3 stroužky česneku
- 400 g očištěné hlívy ústřičné
- 4 PL sezamového oleje
- 1/2 KL perníkového koření nebo Koření pěti vůní
- 5 PL sójové omáčky Tamari
- 1 PL tmavého třtinového cukru
- 250 g drcených konzervovaných rajčat
- 1 jarní cibulka
- 1 PL pražených sezamových semínek
- sůl
Postup Udon nudle s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Nudle vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 12 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Sušená rajčata zalijte v misce 200 ml horké vody.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, celer nakrájejte na plátky, chilli papričku nadrobno, česnek na plátky a hlívu na kousky (použijte jen klobouk houby).
Ve větší pánvi (nejlépe ve woku) rozpalte olej a opékejte na něm 2 minuty cibuli. Přisypte celer, opečte dozlatova, přidejte chilli papričku, česnek a hlívu, restujte 2–3 minuty a vmíchejte perníkové koření.
Zalijte vodou ze sušených rajčat, sójovou omáčkou, přidejte na kousky nakrájená sušená rajčata, cukr a krátce povařte. Vlijte drcená rajčata, povařte je 5 minut, vmíchejte uvařené nudle a nasekanou jarní cibulku. Ozdobte sezamovými semínky. Chuť je velmi zajímavá, ale rodině chutnalo.