Chleba fifty – fifty (z remosky)
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Rozkvas:
- 30 g žitného kvásku
- 150 g (ml) vody
- 150 g žitné chlebové mouky
- – vše smícháme a dáme 12 hodin předem do tepla rozkvasit.
- Dále:
- 180 g (ml) vody
- 100 g žitné celozrnné jemné
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g hladké mouky
- kmín
- 2 lžičky soli
Postup Chleba fifty – fifty (z remosky)
Postup přípravy receptu
-
K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější (měkčí) těsto, které omoučené necháme v zakryté míse v teple nakynout (1-3 hodiny). Pak těsto stěrkou vyškrábneme na pomoučený stůl, několikrát přeložíme (na podebírání volnějšího těsta, které má snahu lepit se ke stolu mám karty) a po krátkém odpočinku zformujeme do ošatky nebo fólií vyloženého cedníku – pokud pečeme v remosce.
Necháme dobře vykynout a i s fólií (za její okraje) těsto přeneseme do remosky (kde bude uloženo vlastně tak, jako v cedníku) a upečeme.