Chleba fifty – fifty (z remosky)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Rozkvas:
30 g žitného kvásku
150 g (ml) vody
150 g žitné chlebové mouky
– vše smícháme a dáme 12 hodin předem do tepla rozkvasit.
Dále:
180 g (ml) vody
100 g žitné celozrnné jemné
150 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké mouky
kmín
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější (měkčí) těsto, které omoučené necháme v zakryté míse v teple nakynout (1-3 hodiny). Pak těsto stěrkou vyškrábneme na pomoučený stůl, několikrát přeložíme (na podebírání volnějšího těsta, které má snahu lepit se ke stolu mám karty) a po krátkém odpočinku zformujeme do ošatky nebo fólií vyloženého cedníku – pokud pečeme v remosce.

  2. Necháme dobře vykynout a i s fólií (za její okraje) těsto přeneseme do remosky (kde bude uloženo vlastně tak, jako v cedníku) a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!