Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 kg bůčku
50 g rychlosoli
4 stroužky česneku
Dále:
3 cibule
1 stroužek česneku
olej
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
libovolná zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme, přidáme sůl a dobře promícháme. Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální.

  2. Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme.

  3. Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek, snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin.

  4. Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu.

  5. Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou. Já volila máslové brambory s pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!