Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 kg bůčku
- 50 g rychlosoli
- 4 stroužky česneku
- Dále:
- 3 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- sůl
- pepř
- snítka rozmarýnu
- libovolná zelenina na ozdobu
Postup Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme, přidáme sůl a dobře promícháme. Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální.
Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme.
Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek, snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin.
Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu.
Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou. Já volila máslové brambory s pažitkou.