Lenivé podzimní kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 menší kuře
- 1/2 dýně hokaido
- 2 střední cibule
- brambory
- sůl
- pepř
- čerstvý rozmarýn a tymián
- 1 dl oleje
- česnek (nemusí být)
Postup Lenivé podzimní kuře
Postup přípravy receptu
-
Připravíme větší bábovkovou formu, otvor v prostředku zakryjeme alobalem, který pomastíme. Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Marinádou potřeme kuře zvenčí i zevnitř a necháme chvilku odležet.
Mezitím oloupeme brambory a cibuli a nakrájíme na kousky. Dýni rozkrojíme a vyndáme jen semínka, hokaido se loupat nemusí. Nakrájíme také na kousky. Všechnu zeleninu vložíme do formy, zalijeme zbytkem marinády a promícháme.
Na střed bábovky napíchneme kuře - nepodléváme.
Pečeme na horkovzduch na 170°C podle velikosti kuřete asi 45 minut až hodinu, v průběhu pečení formou alespoň 2x otočíme, aby se nám opekla rovnoměrně kůžička do křupava.
Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme. Můžeme na závěr přidat kousek čerstvého másla.