Lenivé podzimní kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 menší kuře
1/2 dýně hokaido
2 střední cibule
brambory
sůl
pepř
čerstvý rozmarýn a tymián
1 dl oleje
česnek (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme větší bábovkovou formu, otvor v prostředku zakryjeme alobalem, který pomastíme. Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Marinádou potřeme kuře zvenčí i zevnitř a necháme chvilku odležet.

  2. Mezitím oloupeme brambory a cibuli a nakrájíme na kousky. Dýni rozkrojíme a vyndáme jen semínka, hokaido se loupat nemusí. Nakrájíme také na kousky. Všechnu zeleninu vložíme do formy, zalijeme zbytkem marinády a promícháme.

  3. Na střed bábovky napíchneme kuře - nepodléváme.

  4. Pečeme na horkovzduch na 170°C podle velikosti kuřete asi 45 minut až hodinu, v průběhu pečení formou alespoň 2x otočíme, aby se nám opekla rovnoměrně kůžička do křupava.

  5. Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme. Můžeme na závěr přidat kousek čerstvého másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!