Cizrnová polévka se slaninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g anglické slaniny
- 1 plechovka cizrny (ta obsahuje 265 g), cizrnu scedíme
- 1/2 l kuřecího vývaru
- 4 stroužky česneku
- snítku rozmarýnu
- hrst těstovin (tentokrát to jsou farfalle)
- sůl
- pepř
Postup Cizrnová polévka se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu překrájenou na kousky opečeme na suché pánvi při střední teplotě, asi 7 minut. Přidáme do pánve jemně na plátky nakrájný česnek a lístky rozmarýnu. Promícháme a restujeme asi 2 minuty.
Přidáme cizrnu a zalijeme vývarem. Vaříme na mírnějším ohni asi 20 minut.
Z pánve odebereme asi šálek vývaru s cizrnou a rozmixujeme na pyré.
Dáme si vařit vodu na těstoviny a v osolené vodě je uvaříme, farfalle potřebují 10 minut. Množství těstovin odhadněte, ale neměly by v polévce převažovat.
Pyré promícháme s obsahem v pánvi a vše dochutíme solí a pepřem. A chvilku provaříme. Do talířů dáme těstoviny a přelijeme je polévkou. Dozdobíme rozmarýnem.