Cizrnová polévka se slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g anglické slaniny
1 plechovka cizrny (ta obsahuje 265 g), cizrnu scedíme
1/2 l kuřecího vývaru
4 stroužky česneku
snítku rozmarýnu
hrst těstovin (tentokrát to jsou farfalle)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu překrájenou na kousky opečeme na suché pánvi při střední teplotě, asi 7 minut. Přidáme do pánve jemně na plátky nakrájný česnek a lístky rozmarýnu. Promícháme a restujeme asi 2 minuty.

  2. Přidáme cizrnu a zalijeme vývarem. Vaříme na mírnějším ohni asi 20 minut.

  3. Z pánve odebereme asi šálek vývaru s cizrnou a rozmixujeme na pyré.

  4. Dáme si vařit vodu na těstoviny a v osolené vodě je uvaříme, farfalle potřebují 10 minut. Množství těstovin odhadněte, ale neměly by v polévce převažovat.

  5. Pyré promícháme s obsahem v pánvi a vše dochutíme solí a pepřem. A chvilku provaříme. Do talířů dáme těstoviny a přelijeme je polévkou. Dozdobíme rozmarýnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!