Losí maso na mrkvi a celeru

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g losí plece
1 menší mrkev
centimetrový plátek celeru
1 větší cibule
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
1 bobkový list
koření divočina
sůl, pepř podle chuti
špetka cukru do základu
zarovnaná lžíce mouky na zahuštění
olej-sádlo podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Losí maso nakrájíme na plátky a každý kousek osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, nebo sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji do světle hnědé barvy. V této fázi přidáme špetku cukru, mrkev nakrájenou na kolečka a celer na kostičky a plátky masa, které z obou stran necháme zatáhnout.

  3. Přidáme bobkový list, jalovec a nové koření, můžeme na to použít vajíčko na čaj a zalijeme vodou.

  4. Maso se zeleninou dusíme do změknutí, pak maso vyjmeme a moukou rozmíchanou v trošce vody šťávu zahustíme a provaříme.

  5. Podáváme s čímkoliv, co máme rádi, mohou být karlovarské knedlíky, bramborové, které mám já, rýže, těstoviny, podle chuti každého z nás..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!