Pomalený uzený ocásek (křížová kost) se zelím

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g uzeného vepřového ocásku (křížová kost)
2 PL sádla a škvarků
2 šalotky
500 g kysaného zelí i s nálevem (já použila Roudenské z jižních Čech)
4 stroužky česneku
1 KL uzené papriky
pepř
celý kmín dle chuti
(sůl neuvádím, maso je slané takže každý dochutí dle chuti a až nakonec vaření, já nedosolovala)

Postup přípravy receptu

  1. V nádobě Pomalého hrnce zpěníme a rozvoníme na sádle a škvarkách nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku, které překrojíme horizontálně na 2 části.

  2. Nádobu vložíme do obalu hrnce, na dno rozprostřeme kysané zelí i s nálevem. Okmínujeme, opepříme. Narovnáme maso, které dle potřeby naporcujeme, aby se vešlo do nádoby. Posypeme uzenou paprikou, přidáme 1,5 cl vody.

  3. Pomalíme na I.stupni 6 a půl hodiny.

  4. Jako přílohu volíme např. bramborové knedlíky, noky, brambory, ale i knedlík či těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!