Pomalený uzený ocásek (křížová kost) se zelím
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g uzeného vepřového ocásku (křížová kost)
- 2 PL sádla a škvarků
- 2 šalotky
- 500 g kysaného zelí i s nálevem (já použila Roudenské z jižních Čech)
- 4 stroužky česneku
- 1 KL uzené papriky
- pepř
- celý kmín dle chuti
- (sůl neuvádím, maso je slané takže každý dochutí dle chuti a až nakonec vaření, já nedosolovala)
Postup Pomalený uzený ocásek (křížová kost) se zelím
Postup přípravy receptu
-
V nádobě Pomalého hrnce zpěníme a rozvoníme na sádle a škvarkách nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku, které překrojíme horizontálně na 2 části.
Nádobu vložíme do obalu hrnce, na dno rozprostřeme kysané zelí i s nálevem. Okmínujeme, opepříme. Narovnáme maso, které dle potřeby naporcujeme, aby se vešlo do nádoby. Posypeme uzenou paprikou, přidáme 1,5 cl vody.
Pomalíme na I.stupni 6 a půl hodiny.
Jako přílohu volíme např. bramborové knedlíky, noky, brambory, ale i knedlík či těstoviny.