Fazolová pomazánka - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

červené fazole
saturejka
cibule
máslo
česnek
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme do vody. Druhý den do vody přidáme špetku saturejky a uvaříme je doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na malé kousky.

  3. V kastrůlku rozehřejeme máslo a krátce orestujeme cibulku. Přidáme česnek a necháme jen zavonět. Přidáme fazole, ochutíme majoránkou a solí. Pokud je třeba, můžeme podlít trochou vody a nechat ji přejít varem.

  4. Následně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence a necháme vychladnout.

  5. Mažeme na krajíčky chleba nebo na bagetku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!