Thajské kuřecí nudličky s hlívou ústřičnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g hlívy ústřičné
250 g kuřecích prsou
200 ml kokosového mléka
1 cibule na půlkolečka
2 stroužky česneku na jemno
1 vaječný bílek
½ kostky kuřecího masoxu
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
3 lžičky kari koření
1 lžička škrobu
1 lžička zázvoru strouhaného na jemno
sůl, pepř dle chuti
bazalka a petrželka na jemno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je v misce se škrobem, bílkem a slunečnicovým olejem. Zakryjeme a necháme marinovat 60 minut v chladu.

  2. Hlívu nakrájíme na nudličky. Cibulku očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  3. Ve woku rozpálíme olivový olej, přidáme marinované kuřecí a orestujeme. K masu přidáme česnek, houby, cibulku a restujeme. Dochutíme solí, pepřem, sójovou a rybí omáčkou. Vmícháme kokosové mléko s masoxem, kari koření a bazalku s petrželkou. Promícháme a podusíme asi 30 minut.

  4. Podáváme s rýží ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!