Thajské kuřecí nudličky s hlívou ústřičnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g hlívy ústřičné
- 250 g kuřecích prsou
- 200 ml kokosového mléka
- 1 cibule na půlkolečka
- 2 stroužky česneku na jemno
- 1 vaječný bílek
- ½ kostky kuřecího masoxu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 3 lžičky kari koření
- 1 lžička škrobu
- 1 lžička zázvoru strouhaného na jemno
- sůl, pepř dle chuti
- bazalka a petrželka na jemno
Postup Thajské kuřecí nudličky s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je v misce se škrobem, bílkem a slunečnicovým olejem. Zakryjeme a necháme marinovat 60 minut v chladu.
Hlívu nakrájíme na nudličky. Cibulku očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
Ve woku rozpálíme olivový olej, přidáme marinované kuřecí a orestujeme. K masu přidáme česnek, houby, cibulku a restujeme. Dochutíme solí, pepřem, sójovou a rybí omáčkou. Vmícháme kokosové mléko s masoxem, kari koření a bazalku s petrželkou. Promícháme a podusíme asi 30 minut.
Podáváme s rýží ještě teplé.