Bramborový makovec s marmeládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3 střední uvařené brambory (cca 200 g)
- 3 vejce
- 200 g smetany 33%
- 100 g mletého máku
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky mleté skořice
- citronová kůra
- cukrářská poleva s citronovou příchutí
- hoblinky čokolády
- pikantní marmeláda
Postup Bramborový makovec s marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemno. Vejce s cukry ušleháme do pěny. Zvlášť ušleháme smetanu a spojíme s vejci dohromady.
Přidáme prosátou mouku s práškem, brambory, kůru, skořici a mák. Vše opatrně smícháme a nalijeme do formy na biskupský chlebíček, vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180 st. asi 40-45 minut. Zkoušíme špejlí, je-li suchá, makovec je hotov. Pokud se začne připékat, před koncem pečení ho přikryjeme alobalem.
Vychladlý makovec překrojíme a namažeme marmeládou. Polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a makovec jí polijeme. Nakonec posypeme hoblinkami čokolády.