Bramborový makovec s marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
3 střední uvařené brambory (cca 200 g)
3 vejce
200 g smetany 33%
100 g mletého máku
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky mleté skořice
citronová kůra
cukrářská poleva s citronovou příchutí
hoblinky čokolády
pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno. Vejce s cukry ušleháme do pěny. Zvlášť ušleháme smetanu a spojíme s vejci dohromady.

  2. Přidáme prosátou mouku s práškem, brambory, kůru, skořici a mák. Vše opatrně smícháme a nalijeme do formy na biskupský chlebíček, vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme na 180 st. asi 40-45 minut. Zkoušíme špejlí, je-li suchá, makovec je hotov. Pokud se začne připékat, před koncem pečení ho přikryjeme alobalem.

  4. Vychladlý makovec překrojíme a namažeme marmeládou. Polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a makovec jí polijeme. Nakonec posypeme hoblinkami čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!