Zelené kuřátko pečené se zázvorem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuře, nebo části kuřete (měla jsem 2 stehna)
- 3 lahůdkové cibulky
- půlku póru (ze zelené i bílé části)
- 4 stroužky česneku
- půlku brokolice
- 1/2 slepičího masoxu s 200 ml vodou
- 2 lžičky mletého zázvoru
- pár lžic olivového oleje (nemusí být, pokud má kuřecí tuk)
- sůl
Postup Zelené kuřátko pečené se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Kuře si omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme zázvorem. Pokud má kuře tuk, tak ho ořežeme, nakrájíme na škvarečky a necháme je vysmažit v pekáči a nemusíme olej vůbec používat, na ně dáme připravené kuřecí maso, zalijeme slepičím vývarem (tak 200 ml) a dáme péct do vytopené trouby na 40 minut.
Zatím si chviličku ovaříme rozebranou brokolici ve slané vodě a scedíme jí(vývar nechte na polévku).
Lahůdkovou cibulku a pórek si nakrájíme na kolečka a česneku očistíme jen vrchní tenkou slupku a necháme ho celý i s tou tvrdou slupkou.
Po uplynutí času si pekáč s kuřetem vyndáme, můžeme přilít vodu a zasypeme pórkem, cibulkou a navrch brokolicí a vhodíme česneky, odkryté pak dopečeme 15-20 minut.