Cuketa líné kuchařky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 cuketa (po očištění a zbavená středu cca 300 g)
- 1 velká cibule
- 1 lžička celého kmínu
- 10 nadrobno nasekaných lístků rozmarýnu
- 200 g uzeniny(klobása,kabanos apod.)
- 3 celer (řapíky) lze vynechat
- 100 ml sladké chilli omáčky/Lidl-regál asijská kuchyně
- konzerva červených fazolí/420 g
- 3 prolisované stroužky česneku
- sůl na dochucení
Postup Cuketa líné kuchařky
Postup přípravy receptu
-
Cuketu očistíme, podélně rozkrojíme a po vydlabání měkké dužiny nakrájíme na větší kostičky. Řapíky celeru nakrájíme na tenké půlměsíčky, uzeninu na drobnější kostičky.
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s uzeninou, kmínem a rozmarýnem dáme na 3 minuty orestovat. Přidáme cuketu, omáčku a pod poklicí dusíme 10 minut.
Poté přidáme červené fazole bez nálevu a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem, dle potřeby solí a podáváme s čerstvým pečivem.