Pohankový nákyp se zeleninou a bazalkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g loupané pohanky (pohanka – kroupa, pohankové kroupy atd. – ne lámanka)
200 g dýně
200 g cukety
100 g celeru
4 rajčata
4 vejce
100 g strouhaného sýra
hrst čerstvé bazalky
hrst sušené bazalky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

  2. Zeleninou nakrájíme na kostičky, pouze celer nadrobno nastrouháme.

  3. Pohanku vsypeme do zapékací misky, poklademe nakrájenou dýní, cuketou, rajčaty a celerem.

  4. Směs osolíme, opepříme, přidáme pořádnou hrst sušené bazalky a promícháme. Zalijeme vodou téměř celý pekáček, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut.

  5. Mezitím si rozmícháme vejce se strouhaným sýrem a čerstvou bazalkou. Směs vyndáme z trouby, zalijeme vejci a pečeme ještě asi 10 minut, dokud se vejce nezpevní a sýr nerozteče.

  6. Můžeme jíst ihned – nákyp je výborný jak teplý, tak i druhý den za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!