Smažená sezamová slezinka
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 4 ks vepřové sleziny
- plátek másla
- olej na smažení
- Na obalení:
- hladká mouka
- 1 vejce
- 2 pl strouhanky
- 3 pl sezamového semínka
- 1 kl koření na pečené kuře
Postup Smažená sezamová slezinka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od bílé provazovité blány a z každé sleziny odřízneme 15cm dlouhý kus z vyšší silnější strany.
Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kterou promícháme s kořením a sezamovým semínkem.
Smažíme na slabém plameni v pánvičce na rozehřátém oleji 2minuty z každé strany. P
ak na každý plátek dáme kousek másla, přiklopíme pokličkou a 6 minut dosmažíme. Podáváme s bramborovou kaší.