Smažená sezamová slezinka

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

4 ks vepřové sleziny
plátek másla
olej na smažení
Na obalení:
hladká mouka
1 vejce
2 pl strouhanky
3 pl sezamového semínka
1 kl koření na pečené kuře

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od bílé provazovité blány a z každé sleziny odřízneme 15cm dlouhý kus z vyšší silnější strany.

  2. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kterou promícháme s kořením a sezamovým semínkem.

  3. Smažíme na slabém plameni v pánvičce na rozehřátém oleji 2minuty z každé strany. P

  4. ak na každý plátek dáme kousek másla, přiklopíme pokličkou a 6 minut dosmažíme. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!