Kotleta se sýrem a šunkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety
- 1 plátek sýra Krolewski zauzený
- 2 plátky vepřové královské šunky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý pepř
- Na šťávu:
- 1/4 bujónu
- 1 lžička sladkého kečupu
- 1 lžička Worcesterové omáčky
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 100 ml vody
Postup Kotleta se sýrem a šunkou
Postup přípravy receptu
-
Ve 100 ml rozpustíme bujón, přidáme worčestrovou a sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob.
Nakrájenou kotletu na plátky naklepeme a okraje nepatrně nařízneme. Mírně osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí.
V pánvi na rozehřátý olej klademe maso potřené hořčicí dolů. Kotlety opečeme, obrátíme a na každý plátek dáme trochu nastrouhaného sýra a zasypeme jej šunkou nastrouhanou na hrubo.
Opečené maso dáme na talíře a do výpeku v pánvi vlijeme připravenou směs a necháme přejít varem. Šťávou přelijeme kotlety na talířích. Podáváme s hranolky, opečenými brambory a tatarskou omáčkou.