Nejchutnější houby v octě

Recepty, Houby

Suroviny

čirůvka fialová
pečárka hajní
bedla červenající
václavka
nálev č.1:
na 1 l vody:
lžíce soli
6 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
celer
petržel
nálev č. 2:
0,25 l octa
0,75 l vody
20 g soli
50 g cukru
7 tablet spolarinu
1 bobkový list
1 hřebíček
5 kuliček nového koření
15 kuliček pepře
1,5 lžičky hořčičného semínka
0,5 lžičky koriandru
cibule (nakrájená)
mrkev (nakrájená)
celer (nakrájený)
paprika (nakrájená)

Postup přípravy receptu

  1. Příprava hub: očistěné houby opláchneme pod tekoucí vodou.

  2. Ve velkém hrnci, kde houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev č.1,houby vaříme podle velikosti a tvrdosti 10-20 minut (čirůvku, žampión a bedlu jsem vařil 15 minut, václavky 25 minut).

  3. Připravíme nálev č. 2 tak, že všechny suroviny povaříme 10 minut.

  4. Předvařené a okapané houby plníme spolu s cibulí, mrkví, celerem a paprikou do tří čtvrtin výše sklenice. Musí zbýt místo pro nálev. Skleničky používáme o obsahu 0,25-0,3 l.

  5. Uzavřené, zcela ponořené ve vodě, sterilujeme 25 minut při teplotě 100 stupňů Celsia.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!