Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 25 dkg hovězího masa libového
- 20 dkg Gothaje
- Moravanka
- olej
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžičky hořčice
- 4 feferonky (EFKO-ďábelské feferonky)
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1/2 lžičky tabasca
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- máslový toastový chléb či topinky
Postup Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)
Postup přípravy receptu
-
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně nakrájené feferonky. Přikryjeme, aby neoschlo.
Do druhé misky či talíře nameleme na mlýnku na maso (v nejhorším případě musíme velice drobně nakrájet) hovězí maso (drobné nakrájení všech surovin je kvůli tomu, aby po zakousnutí do toustu či topinky se zbytek směsi nerozkutálel a nespadl na koberec či do klína). Opět přikryjeme, aby neoschlo.
Na talířek či do mističky utřeme či prolisujeme česnek. Nakrájíme cibuli a připravíme veškeré zbývající ingredience.
Maso dáme na zpěněnou cibulku, přidáme sladkou papriku, sůl a dusíme (mírný plamen). Nepodléváme, když, tak jen max. 1 lžičku (já ještě nikdy nemusel).
V polovině (za cca 4 minuty) přidáme 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worchesteru, 1/2 lžičky tabasca (či 1 lžičku pálivé papriky), utřený česnek a pepř. Rychle promícháme a opět rychle zakryjeme poklicí.
Když je maso měkké, přidáme obsah mísy se salámem, Moravankou a feferony. Promícháme, chvíli necháme přikryté prohřát (cca 4-5 minut) a odstavíme.
Teplé mažeme na topinky nebo opečenou veku, zdobíme nasekanou petrželovou natí.