Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

25 dkg hovězího masa libového
20 dkg Gothaje
Moravanka
olej
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce kečupu
2 lžičky hořčice
4 feferonky (EFKO-ďábelské feferonky)
1 lžíce Worcesterové omáčky
1/2 lžičky tabasca
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
máslový toastový chléb či topinky

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně nakrájené feferonky. Přikryjeme, aby neoschlo.

  2. Do druhé misky či talíře nameleme na mlýnku na maso (v nejhorším případě musíme velice drobně nakrájet) hovězí maso (drobné nakrájení všech surovin je kvůli tomu, aby po zakousnutí do toustu či topinky se zbytek směsi nerozkutálel a nespadl na koberec či do klína). Opět přikryjeme, aby neoschlo.

  3. Na talířek či do mističky utřeme či prolisujeme česnek. Nakrájíme cibuli a připravíme veškeré zbývající ingredience.

  4. Maso dáme na zpěněnou cibulku, přidáme sladkou papriku, sůl a dusíme (mírný plamen). Nepodléváme, když, tak jen max. 1 lžičku (já ještě nikdy nemusel).

  5. V polovině (za cca 4 minuty) přidáme 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worchesteru, 1/2 lžičky tabasca (či 1 lžičku pálivé papriky), utřený česnek a pepř. Rychle promícháme a opět rychle zakryjeme poklicí.

  6. Když je maso měkké, přidáme obsah mísy se salámem, Moravankou a feferony. Promícháme, chvíli necháme přikryté prohřát (cca 4-5 minut) a odstavíme.

  7. Teplé mažeme na topinky nebo opečenou veku, zdobíme nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!