Hříšný čokopohár
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g hořké čokolády (nebo mléčné čokolády)
- 4 vejce
- 2 lžíce rumu (nebo Baileys nebo jiného oblíbeného alkoholu)
- 250 ml silné horké kávy
- špetka soli
- jahody
- maliny (nebo jiné ovoce)
- šlehačka nebo kysaná smetana na ozdobu
Postup Hříšný čokopohár
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu (dala jsem půl na půl a asi 3 zbylé čoko mušle) nalámeme na malé kousky do mixeru, přidáme celá syrová vejce, špetku soli a likér. Vše mixujeme dokud se suroviny nespojí.
Pak malým pramínkem přiléváme silnou vřelou kávu a mixujeme, dokud se vše nespojí do hladkého krému.
Vřelou kávou se čokoláda krásně rozpustí a vejce projdou tepelnou úpravou.
Nalijeme do pohárů a dáme vychladit.
Zdobíme ovocem a šlehačkou nebo kysankou.