Zdravý koláč s rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g červeného nebo černého rybízu (lze namíchat)
400 g špaldové mouky (celozrnné)
400 g bílého jogurtu
3 vejce (z bílků sníh)
5 PL medu nebo sirupu
1 lžička skořice
kypřící prášek (BIO 1 sáček cca 12 g)
mléko dle potřeby cca 100 ml
Na posyp:
50 g ovesné mouky
50 g ovesných vloček
30 g strouhaného kokosu
2 lžíce medu nebo sirupu

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku a kypřící prášek. Přidáme jogurt, žloutky vidličkou rozkvedlané s trochou mléka a nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do koláčové (dortové) formy nebo na plech vyložený papírem na pečení..

  2. Do jiné misky dáme ovesnou mouku i vločky, kokos, med a pořádně promícháme posyp. Trošku se sice lepí ale je výborný, nejlépe to jde v misce čechrat vidličkou. Na těsto ve formě (plechu) rovnoměrně nasypeme rybíz (měla jsem z mrazáku) a na něj nadrobíme posyp - vidličkou po částech dáváme na rybíz.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut (podle trouby a výšky těsta). Při podávání můžeme ozdobit sirupem např. datlovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!