Kuřecí čtvrtky na fazolích s bylinkovou krustou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí čtvrtky
grilovací koření
sladká paprika
1 stroužek česneku
olej
8 lístků bazalky
1 plátek toustového chleba
1/2 konzervy sterilovaných žampionů (400g balení)
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (400g balení)
1 konzerva bílých fazolí v tomatu (400g balení)
2 lžíce kuřecí sladkokyselé chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a příčně maso prořízneme až ke kosti. Do masa vetřeme v troše oleje rozmíchané koření, papriku a utřený česnek.

  2. Toustový chléb rozmixujeme s lístky bazalky a směs naneseme a lehce vmáčkneme na kuřecí čtvrtky.

  3. Do pekáče nalijeme oboje fazole i s nálevem, přidáme žampiony, vmícháme chilli omáčku. Nahoru položíme kuřecí čtvrtky a pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!