Kuřecí čtvrtky na fazolích s bylinkovou krustou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí čtvrtky
- grilovací koření
- sladká paprika
- 1 stroužek česneku
- olej
- 8 lístků bazalky
- 1 plátek toustového chleba
- 1/2 konzervy sterilovaných žampionů (400g balení)
- 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (400g balení)
- 1 konzerva bílých fazolí v tomatu (400g balení)
- 2 lžíce kuřecí sladkokyselé chilli omáčky
Postup Kuřecí čtvrtky na fazolích s bylinkovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a příčně maso prořízneme až ke kosti. Do masa vetřeme v troše oleje rozmíchané koření, papriku a utřený česnek.
Toustový chléb rozmixujeme s lístky bazalky a směs naneseme a lehce vmáčkneme na kuřecí čtvrtky.
Do pekáče nalijeme oboje fazole i s nálevem, přidáme žampiony, vmícháme chilli omáčku. Nahoru položíme kuřecí čtvrtky a pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200°C.