Kuřecí prsa na tymiánu s bramborovo-mrkvovým pyré
Recepty, MinutkySuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 4 větší lžíce másla
- tymián
- sůl
- pepř
- 5 větších brambor
- 4 mrkve
- sůl
- 1 lžíce másla
- mléko dle potřeby
Postup Kuřecí prsa na tymiánu s bramborovo-mrkvovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše dáme společně vařit do osolené vody. Když jsou brambory i kolečka mrkve měkká, rozšťoucháme je co nejvíce, jak nám to půjde. Přidáme lžíci másla a přilijeme mléko (záleží na každém, jak moc to chce mít řídké, prozatím stačí 2 dl), šleháme a přiléváme mléko, dokud nemáme pyré jemné.
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a jemně opepříme z obou stran. Rozpustíme máslo a přidáme tymián, tři minuty tymián opékáme na másle. Potom dusíme z obou stran kuřecí plátky, dokud nejsou hotové.