Rizoto z červené řepy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 větší červená řepa nebo 2 menší
- 1 červená cibule
- 1 dl suchého červeného vína
- 500 g rýže arborio
- 1 l vývaru
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 50 g tymiánu
- parmazán
- 1 lžíce másla
Postup Rizoto z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájím na jemno, nastrouhám na hrubém struhadle řepu. Na trošce oleje zpěním cibuli, pak přidám řepu, hned poté rýži, až začne rýže syčet, přiliji víno a nechám ho odpařit.
Když je víno téměř odpařené, podle chuti osolím a opepřím, poté postupně začnu přilévat vývar, dokud se rýže neuvaří (zaklopené a stále musí mít nějakou tekutinu, dokud rýže není hotová, aby rizoto nebylo suché).
Když je rýže hotová, zamícháme do rizota parmazán (tak pět lžic), když se sýr rozpustí, přidám máslo a tymián. Dle chuti přisolím.