Rizoto z červené řepy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší červená řepa nebo 2 menší
1 červená cibule
1 dl suchého červeného vína
500 g rýže arborio
1 l vývaru
olivový olej
sůl
pepř
50 g tymiánu
parmazán
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájím na jemno, nastrouhám na hrubém struhadle řepu. Na trošce oleje zpěním cibuli, pak přidám řepu, hned poté rýži, až začne rýže syčet, přiliji víno a nechám ho odpařit.

  2. Když je víno téměř odpařené, podle chuti osolím a opepřím, poté postupně začnu přilévat vývar, dokud se rýže neuvaří (zaklopené a stále musí mít nějakou tekutinu, dokud rýže není hotová, aby rizoto nebylo suché).

  3. Když je rýže hotová, zamícháme do rizota parmazán (tak pět lžic), když se sýr rozpustí, přidám máslo a tymián. Dle chuti přisolím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!