Domácí čokoláda Studentská pečeť
Recepty, CukrovíSuroviny
- cca 300 g kvalitních vánočních nebo velikonočních dutých figurek
- 1/2 cm plátek másla
- hrst ořechů
- hrst kandované pomerančové kůry
- hrst sušených višní
- hrst čokoládového sypání
- (můžete dát cokoliv - burisony, buráky...)
Postup Domácí čokoláda Studentská pečeť
Postup přípravy receptu
-
Rozlámané čokoládové figurky spolu s kouskem másla rozpustíme ve vodní lázni.
Misku s rovným dnem postříkneme olejem ve spreji a vyložíme vystřiženým pečícím papírem, který také trošku postříkáme. Nasypeme a rozložíme ořechy, kůru a višně a celé zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout v chladu.
Asi je jedno, zda jde o čokoládu mléčnou, hořkou, bílou.....naopak, směs udělá hezké mramorování, jen by to neměly být ty pětikorunové náhražky z karobu a palmového tuku:D