Domácí čokoláda Studentská pečeť

Recepty, Cukroví

Suroviny

cca 300 g kvalitních vánočních nebo velikonočních dutých figurek
1/2 cm plátek másla
hrst ořechů
hrst kandované pomerančové kůry
hrst sušených višní
hrst čokoládového sypání
(můžete dát cokoliv - burisony, buráky...)

Postup přípravy receptu

  1. Rozlámané čokoládové figurky spolu s kouskem másla rozpustíme ve vodní lázni.

  2. Misku s rovným dnem postříkneme olejem ve spreji a vyložíme vystřiženým pečícím papírem, který také trošku postříkáme. Nasypeme a rozložíme ořechy, kůru a višně a celé zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout v chladu.

  3. Asi je jedno, zda jde o čokoládu mléčnou, hořkou, bílou.....naopak, směs udělá hezké mramorování, jen by to neměly být ty pětikorunové náhražky z karobu a palmového tuku:D


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!