Výborné vepřové karé v sladko-kyselé pikantní omáčce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 6 plátků vepřové kotlety bez kosti
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 1/2 hrnku kečupu
- 1/4 hrnku sójové omáčky
- 1-3 lžíce červené chilli pasty nebo sladké chilli omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička rovná černého pepře (kdo nemá rád ostřejší, dá pepře méně)
- slabá 1/2 lžička soli
- 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
- voda
Postup Výborné vepřové karé v sladko-kyselé pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vše, kromě škrobu a masa, dáme do PH a metličkou prošleháme. Vložíme maso, otočíme ho, aby bylo ze všech stran namočené omáčkou a zapneme na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách promícháme kukuřičný škrob se stejným množstvím vody, nalijeme k masu, promícháme a ještě 1 hodinu necháme vařit.
Jako přílohu jsem udělala bramborové šišky s petrželkou, ale hodí se i těstoviny a vlastně cokoliv.