Výborné vepřové karé v sladko-kyselé pikantní omáčce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

6 plátků vepřové kotlety bez kosti
1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku kečupu
1/4 hrnku sójové omáčky
1-3 lžíce červené chilli pasty nebo sladké chilli omáčky
3 stroužky česneku
1 lžička rovná černého pepře (kdo nemá rád ostřejší, dá pepře méně)
slabá 1/2 lžička soli
1/4 hrnku kukuřičného škrobu
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vše, kromě škrobu a masa, dáme do PH a metličkou prošleháme. Vložíme maso, otočíme ho, aby bylo ze všech stran namočené omáčkou a zapneme na LOW 6 hodin.

  2. Po 6 hodinách promícháme kukuřičný škrob se stejným množstvím vody, nalijeme k masu, promícháme a ještě 1 hodinu necháme vařit.

  3. Jako přílohu jsem udělala bramborové šišky s petrželkou, ale hodí se i těstoviny a vlastně cokoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!