Kyšková buchta s jablky a brusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3/4 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 velká jablka nastrouhaná na hrubo
- 400 g kyšky
- 1 kakaový puding (prášek)
- 2 lžíce kakaa
- brusinky (podle chuti)
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- lžička skořice
Postup Kyšková buchta s jablky a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme kyšku, vejce, olej, jablka a brusinky.
Důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto. Plech (30x40) vyložíme pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozprostřeme.
Pečeme na 180-190 st. asi 30-40 minut. Buchtu můžeme potřít jakoukoliv polevou, ale stačí ji jen pocukrovat.